Klankmassage - Drachten

Welkom op de website van Gerdien Gouman

Wat is klankmassage ?

Klankmassage is een vrij nieuwe discipline waarbij waarbij trillingen van klankschalen, tincha’s en gongs overgedragen worden op het (geklede) lichaam. Klankschaalmassage en klanktherapie krijgt steeds meer bekendheid en is in nog verder in ontwikkeling.

In toenemende mate wordt klankwerk ook ingezet in de gezondheidszorg. Werken met klanken ter bevordering van genezing en heling is echter al eeuwenoud, terug te vinden in allerlei oude culturen en in het sjamanisme. Daar ligt een schat aan ervaringen op dit gebied.

Klankmassage is geen wondermiddel bij allerlei klachten en problemen, maar kan wel ondersteuning en verlichting bieden. Zeker is dat een klankbehandeling een diepe ontspanning kan bewerkstelligen en een helende en harmoniserende werking heeft op lichaam en geest. Het kan terugvoeren naar gevoelens van oervertrouwen, welbevinden en geborgenheid.

Uitgebreide informatie over klankmassage is onder andere te vinden in het boek: _Klankschalen en hun therapeutische toepassingen van Anneke Huyser.

klankschalen